Stiga 1200 G Robotgräsklippare

kr16,590.00

NYHET! Helt ny serie robotgräsklippare helt utvecklade av Stiga, tom batteritekniken är Stiga´s egen. Klipper 1200 kvm och upp till 2,5 timmar på varje laddning!

Compare
Artikelnr: 2R3102018/ST2 Kategorier: ,

Beskrivning

STIGA LOGO

En helt ny serie robotklippare från Stiga för 600 till 1200 kvadratmeter gräsytor lanserades i hela Europa 2022. Stiga tar robotgräsklipparen till en ny nivå som är utvecklad och förfinad för att jobba kompromisslöst 

FRAMKOMLIGHET
Kompakt och lätt, Stig navigerar intelligent genom trädgårdar i alla former och storlekar, och att Stig är välbalanserad gör att den klarar av all typ av terräng. 
Perfekt balanserad för all typ av terräng, även i 45% sluttningar (24°)

DISPLAY
Lättanvänd kontrollpanel för grundläggande funktioner. Starta punktklippning eller schemalagd klippning eller be Stig att köra hem och parkera i laddstationen. Med en smart magnetnyckel stänger man snabbt av Stig helt. 

PROGRAMUPPDATERING
Uppdateringen av robotens mjukvara är en viktig funktion. Stiga låter dig som användare avgöra om du vill göra detta själv via STIGA GO-appen eller låta installatören sköta detta på service eller vinterförvaring. Appen finns till både Android och Iphone. 

STIGA GO-appen
En kraftfull app med valmöjligheter att göra avancerade inställningar eller använda robotklipparen på enklaste sätt med automatisk programmering. Via appen kan man även skicka information om sin robot till sin favorit-installatör som kan titta på kördata och inställningar på distans.
Aktivera låsning av robotens tangentbord via appen för att öka säkerheten.

KNIVAR
Hög klipprestanda med 4 pivotknivar, dubbeleggade med dubbelslipning. Knivarna roterar med en hastighet av 2850 varv per minut. Knivarna är smidda av en speciallegering och håller skärpan länge. Roboten byter rotationsriktning så att knivarna slits jämnt på båda eggar och användaren slipper vända knivarna. 
Knivarna är ca 1mm tjocka och 44mm långa och klipper gräset i hela knivens längd.
Stigas knivar tillverkas i Tyskland.
Klipphöjd justeras enkelt via vred på robotens ovansida mellan 20-60mm klipphöjd.

CHASSI-KONTRUKTIONEN
Toppkåpan tas enkelt av utan verktyg för rengöring med svamp och skonsamt rengöringsmedel, avsköljning kan göras med vattenslang med lågt tryck tack vare IPX5-tätning. 
Kåpan är tillverkad av en specialkomposit av polypropen och 30% talk, vilket ger en utmärkt ljud-absorbtion och håller ljudet inom maskinen.

STIGA ePower BATTERIER
Stig´s batterier är kraftigare än konkurrerande fabrikat och körtiden per laddning är längre. Stiga 600 klipper upp till 1,5 timme och 1200 2,5 timme. Detta gör att modellen klarar angiven klippyta på 2 klippningar per dag, så att gräset får tid att vila mellan klippningarna och därmed blir starkare och finare. Med längre arbetstid per laddning krävs kortare total aktiv tid och du och din familj har mer tid att använda er gräsmatta och det finns gott om till för bevattning. 
Förutom helt egen utveckling och produktion av robotklipparen, producerar även Stiga själva de olika STIGA ePower-batteripacken och äger själva mjukvaran som hanterar batterierna. Detta borgar för högsta kvalité och servicemöjligheter för återförsäljare även när det kommer till litiumbatteriet som är hjärtat i alla batteridrivna produkter. 

REGNSENSOR
Stig har även en regnsensor som kan aktiveras och du kan till och med välja hur länge Stig ska vänta innan arbete återupptas. Givetvis kan den även helt avaktiveras.

PARALLELL NAVIGERING LÄNGS TRÅDEN
För att fula hjulspår inte ska bildas över tid så kan STIGA 1200 G köras på varierande avstånd när den följer gränskabeln. När STIGA 1200 G ska tillbaka för laddning eller köra till en startpunkt kan körning med varierande avstånd från gränskabeln aktiveras. Även maximalt avstånd kan begränsas för trädgårdar med mycket smala  passager så Stig alltid kommer till rätt punkt. 

STARTPUNKTER
En del gräsmattor är ju lite extra komplexa för en robot att klippa jämnt med tanke på dess form och att gräset kan växa snabbare på vissa platser och långsammar på andra. Därför kan Stig enkelt ställas in att påbörja arbete vid olika punkter längs gränskabeln. STIGA 1200 G kan köra till startpunkt både moturs och medurs längs kabeln – en viktig funktion som minimera körtid och ger frihet att placera laddstationen där man helst vill ha den.

KANTKLIPPNING
Kantklippning kan aktiveras för att roboten påbörjas dagens arbetsschema med att klippa längs med hela omkretskabeln. Detta är särskilt användbart för att även kunna klippa extremt smala och långa passager.

ÄNDRING AV OMKRETSSIGNALEN
Stiga är medlem i en sammanslutning av robottillverkare vars samarbete går ut på att robotar av olika fabrikat inte ska kunna störa varandra. I det fall man upplever problem som man misstänker kan ha med detta att göra kommer vi och felsöker installationen. Signalen hos en Stig-robot kan ändras i de fall den stör eller störs någon typ av sändare (garageportöppnare och liknande), en annan robot eller annan Stig-robot som är installerad väldigt nära.

ECO-MODE
(Endast STIGA 1200 G)
Under torrare perioder kan man enkelt aktivera ECO-MODE för färre klipptimmar då gräset inte växer i samma takt.

AVSTÄNGD YTA
(Endast STIGA 1200 G)
Har man en yta dit begränsningskabeln kan dras, men inte på ett sätt så att roboten kan köra där, så kan funktionen Avstängd yta användas. Roboten placeras då i ytan och man ställer in önskad klipptid. Detta fungerar bra, men rekommenderas endast för mindre ytor. Fråga oss så berättar vi mer.

PLACERING AV LADDSTATION
(Endast STIGA 1200 G)
En del kunder vill ibland “gömma undan” robotens laddstation. Stig´s laddstation kan antingen placeras i robotens färdriktning längs tråden, medurs, rakt över kabeln, eller vinkelrät mot kabeln, s.k. alkovmontage. Speciella inställningar är nödvändiga för alkovmontage. Kontakta oss för mer info.

Vi har många års erfarenhet av de flesta förekommande fabrikaten på marknaden och kan rekommendera en modell som passar just dig och din trädgård bäst. I ett fåtal fall avråder vi även helt robotgräsklippare och har då ett mycket starkt utbud gräsklippare av s.k. “gå-bakom”-typ, traktorer, frontklippare och zero-turn-klippare.
Vi utför service och reparationer på följande modeller: Stiga, Honda Miimo, Gardena, Husqvarna Automower, Robomow, Cub Cadet, Kress, Worx, Ambrogio, Wiper, Lizzard, Al-ko Robolinho.

ALLTID 24 MÅN RÄNTEFRITT

 

Ytterligare information

Vikt10000 kg