FAQ

BATTERITEKNIK & ELMOTORER

 1. Ah (Ampere-timmar) är som att mäta mängden vatten i en hink. Det visar hur mycket elektrisk ström (ampere) ett batteri kan ge under en viss tid (timmar). Ah mäter strömmängden och används ofta för att beskriva batterikapacitet.
 2. Wh (Wattimmar) är som att mäta hur mycket arbete du kan göra med det vattnet i hinken. Wh tar hänsyn till både strömmängden (ampere) och spänningen (volt) och mäter den totala elektriska energin som en enhet kan generera eller förbruka. Wh är mer exakt när det kommer till att mäta faktisk användning eller produktion av elektrisk energi.

Så, om du har information om både Ah och spänningen (V) kan du använda Wh för att få en mer exakt bild av den totala elektriska energin. Wh är därför oftare användbart när det handlar om att bedöma hur mycket arbete en enhet kan göra eller hur mycket energi som krävs.

Skillnaden mellan 230V sladdmaskiner och batteridrivna maskiner:

 1. Strömkälla: 230V sladdmaskiner är anslutna till ett eluttag medan batteridrivna maskiner används med uppladdningsbara batterier.

 2. Rörlighet: Batteridrivna maskiner är mer portabla eftersom de inte är bundna till en strömkälla. De är lämpliga för områden där det inte finns tillgång till eluttag.

 3. Ljudnivå: Batteridrivna maskiner tenderar att vara tystare än 230V sladdmaskiner, vilket kan vara fördelaktigt om du vill undvika bullerstörningar.

 4. Driftstid: Batteridrivna maskiners driftstid beror på batterikapaciteten och kan vara begränsad. 230V sladdmaskiner kan användas så länge de är anslutna till elnätet.

 5. Underhåll: Batterier i batteridrivna maskiner kan behöva bytas ut efter ett tag, medan 230V sladdmaskiner inte har den typen av bekymmer.

 6. Många sladdrivna maskiner har dock kolborstmotorer, medan moderna batteridrivna maskiner ofta har borstfria motorer.

Vilken typ av maskin som är bäst beror på dina behov och trädgårdens storlek. Batteridrivna maskiner ger dig mer flexibilitet och tyst drift, medan 230V sladdmaskiner ger kontinuerlig strömförsörjning.

Här är en förenklad sammanställning av för- och nackdelar mellan kolborstmotorer och borstfria motorer:

Kolborstmotorer:

 • Fördelar:

  1. Mekanisk bromsfunktion.
  2. Lägre initial kostnad.
  3. Används i enklare och äldre redskap.
 • Nackdelar:

  1. Högre underhållsbehov på grund av slitage på kolborstarna.
  2. Mindre effektiva med energiförluster genom friktion.
  3. Kortare livslängd än borstfria motorer.
  4. Kan vara bullriga och mindre miljövänliga.

Borstfria motorer:

 • Fördelar:

  1. Högre effektivitet och längre livslängd.
  2. Mindre slitage och underhåll tack vare avsaknad av kolborstar.
  3. Bättre prestanda och energihantering.
  4. Används i moderna och högteknologiska redskap.
 • Nackdelar:

  1. Högre initial kostnad på grund av komplex elektronik.
  2. Känsliga för höga temperaturer.
  3. Svårare reparation vid fel.
  4. Möjlig elektromagnetisk störning (EMI).

Valet mellan de två motorerna beror på budget, krav och applikation. Kolborstmotorer används sällan i mer avancerade och moderna redskap på grund av deras nackdelar och de fördelar som borstfria motorer erbjuder.

 1. Snabb laddning och lång livslängd: Kress Commercial 8-min Cybersystem använder en banbrytande batteriteknik som möjliggör snabb laddning på 8 minuter och en imponerande livslängd på upp till 3000 laddcykler. Detta är resultatet av flera patenterade innovationer inom batteriteknologi.

 2. Patenterad teknik: Vi är stolta över att ha flera patent som skyddar våra unika batterilösningar. Detta gör våra produkter exklusiva och ger dig fördelar som inte finns hos andra tillverkare.

 3. Överlägsen prestanda: Våra batterier överträffar konkurrenterna när det gäller både laddningstid och hållbarhet. Detta kan tillskrivas den avancerade tekniken och de högeffektiva laddningsalgoritmerna som vi har utvecklat.

 4. Förbättrad produktivitet: Den snabba laddningstiden och långa livslängden gör att användare kan arbeta mer effektivt och minska onödiga avbrott i arbetsflödet.

 5. Förlängd garanti: För att visa vårt förtroende för produkternas kvalitet erbjuder vi en generös garantipolicy på 5+3 år, vilket ger dig extra trygghet och säkerhet.

Med Kress Commercial 8-min Cybersystem får du inte bara snabb laddning och lång livslängd utan också en unik och patenterad teknik som ger överlägsen prestanda jämfört med konkurrenterna. Vi strävar efter att vara i framkant när det gäller batteriteknologi för att uppfylla dina behov och öka din verksamhets effektivitet.

Print Friendly, PDF & Email