Deprecated: Creation of dynamic property Google\Site_Kit\Modules\Ads\Web_Tag::$home_domain is deprecated in /www/webvol12/rl/64in4sublwi68eu/maskinochfritid.se/public_html/wp-content/plugins/google-site-kit/includes/Modules/Ads/Web_Tag.php on line 37
Om Oss – Maskin & Fritid
Sök
Stäng denna sökruta.
logo Maskin och fritid i Karlskrona

2006 förvärvade EU-Moppen & MC Konsum´s gamla butikslokal i Kronotorps-området i Lyckeby. Sedan starten 2004 hade vi arbetat med ATV, motorcykel, elcykel och moped, men nu var det dags att utveckla verksamheten och trädgårdsmaskiner från Toro började säljas, samt små roddbåtar och motorbåtar, samt mindre utombordsmotorer från Parsun började säljas och servas i den egna verkstaden. Samtidigt påbörjades ett långsiktigt arbete i mindre skala med reparation och försäljning av robotgräsklippare. 2015 togs nya tag i en bredare satsning på trädgårdsmaskiner och robotklippare från Stiga. 2022 påbörjades en långsiktig satsning på Kress kabelfria robotgräsklippare och deras olika batterisystem vara 60V Commercial 8-min Cybersystem har helt ny batteriteknik med målet att ersätta bensindrivna maskiner.

Ola Olsson, Ägare

Ola är ägaren till Maskin & Fritid och ansvarig för alla delar i den.
Förutom den sedvanliga pappervändningen och andra administrativa uppgifter tycker han det är kul att göra hemsidor. Den första redan 2004 som fick fantastiska 1 miljon unika besökare första året.

I första hand sköter han försäljning i butiken och planerar leveranser och bärgning av försäkringsskador eller vanliga servicejobb till verkstaden på ex. motorcyklar eller arbets-ATV.
Övriga viktiga sysslor är service och reparationer av robotgräsklippare, diverse trädgårdstjänster såsom installation och felsökning av installationer av robotgräsklippare från de flesta välkända fabrikat såsom Stiga, Gardena, Husqvarna Automower, Honda Miimo. Nu genomförs en hårdsatsning på Kress kabelfria robotgräsklippare och deras maskiner för park- och trädgårdsskötsel med helt ny batteriteknik.

Utöver detta utförs i mån av tid RUT-arbeten med 50% avdrag av trädfällning med motorsåg. Ibland även med hjälp av någon av de duktiga, lokala  arboristerna vi under åren lärt känna. Men även stubbfräsning, renovering av gräsmattor eller installation av automatiska bevattningssystem från Hunter eller Gardena.

Ola startade verksamheten med familjemedlemmar 2004 och tog sedemera över verksamheten i egen regi fullt ut 2014.

Daniel Konrad Verkstadschef

Daniel sköter verkstaden i huvudsak, men hjälper emellanåt även kunder ute i butiken. Han uppskattas också mycket av kunder som ibland känner att det är lite rörigt med alla nya fabrikat och regler som numera finns, då förklarar Daniel så alla förstår och kan ta bättre köpbeslut. 

Framgångsrik motocross-åkare sedan 90-talet och rest på tävlingar landet runt, uppskattad klubbmedlem och mekaniker.
Daniel har en mycket bred kunskapsbas med mängder med av extrautbildningar efter den tekniska fordonsutbildningen.

På senare år har det blivit mycket service av park- och trädgårdsmaskiner och en hel del motorsågar som även trimmas. För varje år som går kommer även starkströmsutbildningen och nyare utbildningar inom lithium-batteritekniken mer och mer till nytta för våra kunder.

Adam Olsson Tekniker

Adam kan det mesta om mopeder, mopedbilar, elfordon och fyrhjulingar.

Klurig tekniker med värdefulla kunskaper om finelektronik. Reparerar och löder gärna kretskort och litiumbatterier. Företagets inofficiella dator- och nätverksansvariga.

Aktiv i Jämjö´s båtklubb, men håller sig mest på land.

Samlar på mopeder med viss framgång, men kör BMW till och från jobbet. 

David Håkansson Försäljningschef

Vår ovärderlige Key Account Sales Manager. 

Omåttligt populär säljare som brinner för att göra affärer då både köpare och säljare är lika nöjda. Gillar högt tempo, har ett starkt driv och älskar nya ideér och att skapa nya möjligheter.

Ägare till nystartade Fyndak AB – Rutbytet som bl.a. utför flyttstädningar och trädgårdstjänster med 50% RUT-avdrag som kunden kan betala med prylar man inte längre vill ha.

Även en fantastisk auktionsförrättare och nybliven schack-entusiast.

Mest Populära

Utvalda Produkterna

Kolla in produkterna både vi och våra kunder tycker är mest spännande

Print Friendly, PDF & Email